Pullman Silverline matras sfeer

Matras 140x220

Een matras van 140x220 is extra lang uitgevoerd. Deze breedtemaat is de kleinste breedtemaat van tweepersoonsmatrassen. Vaak wordt een matras in deze afmeting alleen beslapen. Er is eerder beperkte ruimte om samen met een bedpartner te slapen.

Help! Hoe kies ik mijn matras?

Een aantal belangrijke elementen zoals lichaamslengte, lichaamsgewicht en lichaamsvorm beïnvloeden uw matraskeuze. Het is aangenaam om ook in de lengte uitgestrekt te kunnen liggen op uw rug op zij. Daarom telt u best altijd 20cm bij de lichaamslengte van de persoon die de matras beslaapt. Bent u 195cm groot, dan kiest u best voor een matras met een lengtemaat van 220cm en een optie zou dan een matras 140×220 kunnen zijn.

De verhouding tussen uw lengte en uw gewicht vertelt veel over de hardheid die u het beste voor uw matras 140×220 kan kiezen. Onderzoek in de duurzaamheidstabel of standard of firm bij u past. Twijfelt u over uw keuze neem dan contact met een Pullman dealer voor een deskundig en persoonlijk advies. Zij helpen u heel graag!

Hoe onderhoud ik mijn matras?

Regelmatig draaien en keren zorgt voor een gelijkmatige slijtage van uw matras. Als u vaak keert van onder naar boven en van hoofd naar voeten geniet u langer van uw Pullman matras 140×220.

Verlucht de slaapkamer dagelijks en intens. Na het ontwaken kan u best alle ramen openen en gedurende ongeveer een half uur alle lucht in de kamer verversen. Tijdens het verluchten mag het dekbed helemaal open en de hoofdkussens kan u rechtop aan het hoofdeind zetten. Let wel op dat u het overdag en ’s nachts tijdens de koude wintermaanden niet te koud laat worden in uw slaapkamer. De ideale slaapkamertemperatuur is tussen 15°C en 17°C. Te koude lucht in de kamer kan te weinig vocht absorberen, het vocht zal dan in uw bedtextiel, matras en meubilair trekken. Dat voelt onaangenaam en klam en wil je niet voor je matras 140×220.

Waarom een topdekmatras gebruiken?

Heeft u graag een extra soepel ligcomfort? Dan kan een topdekmatras een godsgeschenk zijn. Het ligcomfort wordt soepeler als u een topper gebruikt. Sommigen kiezen een topdekmatras om de vervelende naad tussen twee matrassen weg te werken en op één aaneengesloten slaapoppervlakte te slapen.

Als u een combinatie met een Pullman topdekmatras overweegt kies dan voor een Colour uitvoering als variant. Dit matras is wat minder dik gemaakt en wordt in dezelfde meubelstof uitgevoerd als uw Pullman boxspring.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste trends en ontwikkelingen