over-pullman

De bijzondere historie van Pullman

De trein deint zachtjes heen en weer terwijl deze met een vast ritme over het spoor beweegt en het landschap doorkruist. U aanschouwt de adembenemende natuur vanuit uw luxe cabine. Gedachten vervliegen naar de bijzondere nachtrust die u straks tegemoet gaat in uw handgemaakte Pullman. Het ontbreekt u aan niets. Ga met ons mee en ontdek de bijzondere historie van ons merk.

1858

De geboorte van een icoon

George Mortimer Pullman, geboren in Brocton in de staat New York, zette zijn idee voor de ultieme nachtrust letterlijk op de rails. Het begon in 1858 met zijn lumineuze idee om treinstellen te bouwen, voorzien van ongekend comfort, om het lange reizen door de Verenigde Staten per trein tot een nieuwe ervaring te maken.

1865

The Pullman Sleeper

Bij de ontwikkeling en uitvoering van zijn Pullman Sleeper liet George Pullman niets aan het toeval over. Deze luxe slaapcoupé, die hij in 1865 aan het publiek presenteerde, was het resultaat van hoogwaardig vakmanschap, de combinatie van de beste materialen en oog voor detail. Dit bleef niet onopgemerkt; iedereen die het zich kon veroorloven wilde de Pullman sensatie zelf ervaren. Passagiers werden niet langer door elkaar geschud, maar ervoeren nu een zijdezachte vering.

1915

Het succes breidt uit

50 jaar na de onthulling van de Pullman Sleeper, een ongekend spoorwegsucces, konden andere spoorwegbedrijven, reders en hoteliers niet achterblijven. Pullman werd de standaard voor de ultieme nachtrust en wereldwijd werden de bedden in treinen, Grand Hotels en cruiseschepen voorzien van een Pullman matras.

Steeds meer mensen die zo met het sublieme comfort in aanraking kwamen, wilden dit ook thuis ervaren.

1937

Nederlands vakmanschap

Pullman staat synoniem voor ambacht, precisie en passie. Het zijn dan ook die kenmerken die het Amerikaanse Pullman als voorwaarden voor een succesvolle toetreding op de Nederlandse markt in 1937 stelde. Om aan de voorwaarden te voldoen werd de unieke kennis uit Amerika overgedragen op Nederlandse vakmensen en werden moderne productietechnieken meester gemaakt. Veel van die technieken vormen vandaag de dag nog steeds de basis bij de ontwikkeling van een Pullman bed. De kwaliteitsstandaard is zo hoog dat u 25 jaar garantie tegen frame- en veerbreuk krijgt.

2004

Uniek veersysteem

Het ware geheim achter het succes van Pullman is eigenlijk altijd aan het zicht onttrokken; het is namelijk het unieke veersysteem dat is uitgevonden en gepatenteerd door Pullman. Deze elektrothermisch geharde Inside Pocket veer is een duurzame pocketveer met daarin nog een (kleinere) pocketveer. Het effect hiervan ervaart u zodra u op een Pullman matras gaat liggen. De eerste aanraking is soepel dankzij de grotere buitenveren, waarna de binnenveren exact de juiste tegendruk geven, afgestemd op uw gewicht, lichaamsbouw en slaaphouding.

2012

75 jaar in Nederland!

In 2012 viert Pullman een bijzonder jubileum; het merk ontwerpt en produceert dan, uiteraard volgens de authentieke Pullman filosofie, al 75 jaar Pullman matrassen, boxsprings en Comfort Toppers in Nederland. Op dat moment gebeurde dat nog op de productielocatie in Zwijndrecht. In 2013 is Pullman naar een moderne productielocatie in Vroomshoop verhuisd, waar inmiddels ruim 130 vakmensen iedere dag de producten van Pullman met de hand vervaardigen.

2015

Ik verlang naar mijn Pullman

Anno 2015 realiseren we ons meer en meer dat een gezonde en goede nachtrust van groot belang is voor ons welzijn. Een goede nachtrust zorgt voor een heerlijk uitgerust gevoel bij het opstaan. En wat u ook gedaan heeft, de zekerheid van een weldadige nachtrust in uw Pullman is een moment waar u keer op keer weer naar zult verlangen. Geef toe aan uw verlangen en kies nu voor een handgemaakte Pullman.

2017

Nederlands Vakmanschap

In 2017 is Pullman 80 jaar gevestigd in Nederland. Onze boxsprings, matrassen en comforttoppers worden naar eigen ontwerp nog steeds dagelijks met de hand vervaardigd door onze eigen vakmensen in Nederland. Door de jarenlange ervaring biedt elke Pullman matras individuele ondersteuning en comfort op maat. Met elektrothermische nageharde veren en de beste luxueuze materialen.

2020

Bewezen Kwaliteit

Nog steeds werken wij bij Pullman dag en nacht aan een subliem ligcomfort voor een heerlijke ontspannen nachtrust. En dit met succes, onze Pullman matrassen behoren al jaren op rij tot de best beoordeelde pocketveermatrassen van Nederland. Dit bereiken we door intensieve slaapresearch en een zorgvuldige materiaalkeuze, die uitgebreid getest wordt in het Pullman Sleeplab in Zwitserland.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste trends en ontwikkelingen