Pullman vakmanschap Richard

De bijzondere historie van Pullman

De trein deint zachtjes heen en weer terwijl deze met een vast ritme over het spoor beweegt en het landschap doorkruist. U aanschouwt de adembenemende natuur vanuit uw luxe cabine. Gedachten vervliegen naar de bijzondere nachtrust die u straks tegemoet gaat in uw handgemaakte Pullman. Het ontbreekt u aan niets. Ga met ons mee en ontdek de bijzondere historie van ons merk.

de creatie van een perfecte nachtrust

Ruim 150 jaar ervaring in het ontwikkelen en produceren van lichaamsondersteunende matrassen is wat Pullman vandaag de dag onderscheidend maakt in haar branche.

Meneer Pullman

1858

George Mortimer Pullman zet de ultieme nachtrust letterlijk op de rails en voorziet treinstellen met slaapcoup├ęs van een ongekend ligcomfort.

pullman-sleeper

1915

Pullman wordt wereldwijd de standaard voor ultieme nachtrust in treinen, Grand Hotels en op cruiseschepen.

Inside-Pocket-veer-HR-1

1925

Het ware geheim achter het succes van Pullman is het unieke veersysteem. Van de InSide pocketveer (een duurzame pocketveer met daarin nog een kleinere pocketveer), tot de Triple Pocket Inside pocketveer (3 in elkaar geplaatste pocketveren die dynamisch samenwerken), alles voor de perfecte ondersteuning en tegendruk voor elk lichaamsdeel.

Nederlands vakmanschap Pullman

1937

Pullman treedt toe tot de Nederlandse markt. Unieke kennis uit Amerika wordt overgedragen op Nederlandse vakmensen.

Hilding-Anders-Vroomshoop-Exterieur-035

2012

Na de oorlog opent Pullman een fabriek in Zwijndrecht (NL), voorzien van de nieuwste technieken. In de jaren 90 vindt er nog een verhuizing plaats binnen Zwijndrecht om in 2012 uiteindelijk in Vroomshoop (NL) neer te strijken.

Hilding-Anders-Barbara-201

2017

In 2017 is Pullman 80 jaar gevestigd in Nederland. Pullman boxsprings, matrassen en comforttoppers worden naar eigen ontwerp nog steeds dagelijks met de hand vervaardigd.

pullman_merkwaarden3b-scaled

Heden

Nog steeds werken alle medewerkers bij Pullman dag en nacht aan een subliem ligcomfort voor een heerlijke ontspannen nachtrust. Alle Pullman producten worden in Nederland door ervaren vakmensen met de hand gemaakt.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste trends en ontwikkelingen