Pullman stapel matrassen

Pullman Matrassen

Uitgerust wakker worden. Dat begint bij de keuze voor de juiste matras. Of u nu houdt van stevig of weldadig zacht; de unieke vering, sublieme afwerking en luxueuze materialen van Pullman matrassen bezorgen u een weldadige nachtrust. En voor wie daar graag nóg een dimensie aan toevoegt zijn er diverse comforttoppers.

Hygiëne met Sensity®

Alle matrassen en topdekmatrassen zijn behandeld met Sensity®, een probiotica die op natuurlijke wijze zorgt voor een frisse slaapomgeving. Handvatten zijn standaard aanwezig op de matrassen en maken het makkelijk om de matras regelmatig te keren. U heeft bij Pullman de keuze om zonder meerprijs te kiezen uit een standard of firm matras.

Pullman Goldline Allure Matras

Goldline

Een soepele eerste aanraking, gevolgd door exact de juiste tegendruk. Perfect afgestemd op uw gewicht, lichaamsbouw en slaaphouding. Dat is wat u ervaart als u gaat liggen op een Pullman Goldline matras.

 • Gezoneerde Inside pocketvering
 • Nageharde pocketveren
 • Stoffering damast met wol, zijde en katoen
 • 5 jaar volledige garantie

Bekijk de Goldline Collection
Pullman matras Silverline Master

Original

Pullman Original matrassen zijn uitgerust met de innovatieve Triple Pocket InSide Pocketvering en van rand tot rand geveerd, voor een subliem ligcomfort. De combinatie met duurzame en natuurlijke materialen zoals natuurlatex, paardenhaar, wol, zijde en katoen zorgt voor een extra soepele touch en optimale ventilatie. Pullman Original zorgt voor het ideale bedklimaat.

 • Gezoneerde Triple Pocket InSide Pocketvering
 • Rand tot rand geveerd
 • Natuurlijke materialen zoals paardenhaar en jute

Bekijk de Original Collection
Pullman matras Silverline Excellence

Silverline

Een matras dat jaar in jaar uit als nieuw blijft aanvoelen? Het kan echt. U zult dit ervaren als u kiest voor één van de Pullman Silverline matrassen.

 • 7-zones Honingraat- of InSide Pocketinterieur
 • Nageharde pocketveren
 • Stoffering stretch met wol, zijde en katoen
 • 5 jaar volledige garantie
 • Standard en Firm

Bekijk de Silverline Collection

Waarom Pullman matrassen?

Tijdens het slapen ontspant uw lichaam en geest om te herstellen van een dag gevuld met fysieke inspanning en mentale druk. Bij Pullman staat een goede, gezonde slaap centraal. Daarom doen we grondig onderzoek, selecteren we de beste en duurzaamste materialen en maken onze vakmensen al meer dan 80 jaar elke matras met de hand. En het resultaat mag er zijn: de Pullman matrassen behoren al jaren op rij tot de best beoordeelde matrassen van Nederland.

Unieke InSide pocketvering matras

We houden rekening met verschillende elementen die er voor zorgen dat een matras perfect bij u past. Een uniek Inside Pocket veersysteem is uitgevonden en gepatenteerd door Pullman. Een kleinere veer die geplaatst is in grotere veer, zorgt ervoor dat u exact de juiste tegendruk mag verwachten. Dit is aangepast aan uw lichaamsvorm, lichaamsgewicht en slaaphouding. Een zorgvuldige toepassing van materialen zoals bijvoorbeeld natuurlatex paardenhaar, wol, zijde en katoen maken het ligcomfort van een Pullman echt bijzonder.

Uw gezondheid is belangrijk

In Nederland heeft ongeveer 25% van de mensen last van allergieën. Daarom zijn alle Pullman matrassen voorzien van Sensity®, een natuurlijke probiotica voor een allergievrije nachtrust en een frisse slaapomgeving.

Waar op letten bij de aankoop van een matras?

Een bed aanschaffen dat perfect bij u past, is een uitdaging. Zeker als u weet dat een matras van een goede kwaliteit een gemiddelde levensduur heeft 8 tot 10 jaar. We weten dat uw lichaamsvorm, de mate van temperatuur- en vochtregulatie en de bewegingsvrijheid dat het product u biedt, belangrijke rollen spelen. Elementen die u van uzelf herkent en ervaart vormen de inspiratie van onze betrouwbare en duurzame Pullman collectie. Pullman matrassen zijn te koop in verschillende afmetingen en geschikt voor alle bedden en boxsprings. Goed en gezond slapen doet u op een Pullman.

Pullman matrassen

Alleen slapen of samen met een partner het is een wezenlijk verschil. Want in dat geval houden we rekening met twee individuele keuzes. U kunt kiezen voor twee aparte- of een tweepersoonsmatras.

Twee aparte matrassen

Kiest u voor twee aparte matrassen uit onze Pullman collectie? Dan kunnen beide bedpartners hun persoonlijke voorkeur combineren. De Pullman Original, Elan, Evoke en Elect zijn enkel verkrijgbaar als éénpersoonsmatrassen. Deze producten hebben dezelfde hoogte. Dat geldt ook voor Pullman Silverline en Pullman Goldline collectie. Ook deze matrassen zijn onderling combineerbaar. Waarom zou u het overwegen om te kiezen voor twee aparte matrassen? Het slaapcomfort is hierdoor echt individueel, maar u slaapt toch samen in hetzelfde bed. De keuze voor twee aparte matrassen zorgt ervoor dat u de bewegingen van uw bedpartner minder voelt en vice versa. Kiest u tenslotte voor een elektrisch verstelbare bedbodem of boxspring? Dan is het handig om twee aparte matrassen te nemen, om de individuele instelling van het verstelbare systeem mogelijk te maken.

Een tweepersoonsmatras

Kiest u voor een grote Pullman matras uit de Silverline of Goldline collectie, dan kunt u er voor kiezen om hetzelfde type en ligcomfort te delen. We begrijpen dat mensen graag samen op een groot matras slapen, ook als lichaamsgewicht en lichaamsvorm van beide bedpartners uiteenlopend zijn. Pullman bedacht hiervoor de ‘je t’aime’ uitvoering. Vanaf een breedte van 160cm maken we tweepersoonsmatrassen met twee verschillende hardheden in één product. Hierdoor krijgen beide slapers steeds de juiste ondersteuning.

 

Verschillende afmetingen van uw Pullman matras

We maken bij Pullman matrassen voor alle standaard afmetingen, geschikt voor elk bed, bedbodem of voor iedere boxspring. Ook als u op zoek bent naar een extra lang, extra breed of misschien wat korter matras kunt u bij Pullman terecht. Twijfelt u over de juiste lengte voor een matras kopen? Dan is het goed om te weten dat u het beste 20 centimeter bij de langste persoon op tellen. Is uw lichaamslengte bijvoorbeeld 183 centimeter? Dan kunt u het beste kiezen voor een matras met een lengte van 210 centimeter. Ook als u kiest voor een elektrisch verstelbare bedbodem kunt u het beste een langere uitvoering kiezen. De meeste voorkomende standaardafmetingen zijn: matras 180x200, matras 160x200, matras 140x200, matras 120x200, matras 100x200, matras 90x200. Ook twee aparte matrassen van 80x200 worden regelmatig geselecteerd door mensen die een bed hebben van 160x200.

Welk Pullman matras heeft u nodig?

De mate waarin lichaamsvorm en lichaamsgewicht de ondersteuning en veerkracht van het matras beïnvloeden zijn bepalend voor welk matrastype bij u past. Ook persoonlijke elementen, zoals de mate van temperatuur- en vochtregulatie en de bewegingsvrijheid die matrassen kunnen bieden, spelen een belangrijk rol.

Stel de juiste vragen over uw matras

Hoe groot bent u? Wat is uw lichaamsgewicht? Slaapt u liever op een hard of een zacht matras? Heeft u het snel warm of eerder koud? Heeft u last van een huisstofmijtallergie of niet? Heeft u last van nek- en/of rugklachten? Onze Pullman adviseurs stellen u steeds deze en nog vele andere vragen. U kunt ook met de antwoorden op deze vragen aan de slag om een goede keuze te maken. De wereldgezondheidsorganisatie (WHO) adviseert om iedere nacht minstens 7u à 8u te slapen. Een keuze maken die is afgestemd op wie u bent is daarom zeker niet overbodig. We helpen u uiteraard graag bij het maken uw keuze. Kom daarom langs bij een van onze Pullman dealers. Kijk voor een dealer bij u in de buurt om persoonlijk advies te krijgen.

Hoe kan ik mijn Pullman matras onderhouden?

Verlucht, draai en keer…

Hoe lang u optimaal kunt genieten van uw matras is sterk afhankelijk van het onderhoud. De impact van temperatuur en vocht zal het verouderingsproces vertragen of juist versnellen. Door transpiratievocht snel aan de omgevingslucht af te geven, worden bacteriën en schimmels van hun ideale leefomgeving ontnomen. Bacteriën en schimmels leven namelijk het beste in een vochtige omgeving. Verlucht daarom dagelijks uw slaapkamer zodra u wakker bent geworden en laat ook uw matras voldoende verluchten door het bedtextiel minstens 30 minuten open aan het voeteinde te laten rusten. Maakt u gebruik van een molton of matrasbeschermer? Haal deze dan ook regelmatig los. Hierdoor kan ook de probiotica waarmee uw matras behandeld is, optimaal zijn werk doen. Daarbovenop is het belangrijk dat u uw matras regelmatig draait en keert. Pullman adviseert u om de eerste weken na uw aankoop minstens 1 keer zowel horizontaal te draaien (van hoofd- naar voeteneinde), als verticaal (van boven- naar onderkant, ofwel “flippen”). Op deze manier wordt het gehele matras in een relatief korte periode in gebruik genomen en kunt u uw lichaam goed laten “wennen” aan alle zijden. Vanaf het moment dat u op alle zijden heeft geslapen, is het advies om uw matras maandelijks te keren (flippen), en te draaien. U kunt dit bijvoorbeeld om en om doen; na 1 maand keren, na 2 maanden draaien, na 3 maanden weer keren, enz.

Uw matras op tijd vervangen

Het gebruik van een matras leidt langzaam tot een verminderde veerkracht en uiteindelijk leidt dat tot een slechte ondersteuning. Vaak merkt u dit pas als u plots en vaak onverklaarbaar ontwaakt met een lichte pijn in de (lage) onderrug. Als u rekening houdt met de kwaliteit van de gebruikte materialen, zoals de eigenschappen van de matras en de impact van de bedbodemhoes, dan is het ook mogelijk om een Pullman acht tot tien jaar zonder zorgen dagelijks te gebruiken. Indien de matrashoes afneembaar is, kunt u deze het beste ieder jaar wassen. Dit is vanwege de hygiënische redenen. De mate van uitwassen is afhankelijk van hoe intens u transpireert.

Slim onderhoud

Wist u dat we bij Pullman alle hoezen standaard voorzien van een Senity® behandeling? De stof van uw Pullman is behandeld met probiotica, zodat op natuurlijke wijze de voedingsbodem voor allergenen en huisstofmijt onttrokken wordt van het matras oppervlak.

Veelgestelde vragen

Welk matras bij u past, is sterk afhankelijk van uw lengte, postuur, gewicht, leeftijd en persoonlijke voorkeuren. Zelfs uw stofwisseling kan, omwille van de temperatuurregulatie, hierin ook bepalend zijn. Laat u daarom altijd adviseren door een professional. Bij de beddenspeciaalzaak kunt u proefliggen op verschillende soorten matrassen om erachter te komen welk matras nu écht het beste bij u past.

Een pocketvering matras is een matras met een kern welk bestaat uit meerdere “pockets” waarin één of meerdere stalen veren zitten. Deze pocketveren kunnen naast elkaar, in verschillende zones of in een honingraat structuur worden geplaatst. Door veren in elkaar te plaatsen, kan de gewenste tegendruk nauwkeuriger worden bepaald. De veren bepalen uiteindelijk de hardheid van het matras en zorgen voor precies de gewenste tegendruk, daar waar het lichaam het nodig heeft.

Het beste matras is voor iedereen verschillend. De een houdt van warm en zacht, terwijl de ander juist van koel en stevig houdt. Het matras met de beste prijs-kwaliteitverhouding kunt u vinden bij de betere beddenspeciaalzaak. Daar kunt u verschillende matrassen testen en komt u erachter wat, voor u, het beste matras is.

Een goed matras kost al gauw tussen de 700 en 900 euro. Voor dat bedrag heeft u een betrouwbaar matras waar u, op voorwaarde goed onderhouden, tot 12 jaar lang van kunt genieten. Een ‘goedkoop’ matras blijkt vaak achteraf helemaal niet zo goedkoop te zijn wanneer u kwaliteit, comfort en levensduur meerekent. Het matras ligt minder lekker, gaat minder lang mee en belandt dus eerder in de afvalstroom, wat ervoor zorgt dat u veel eerder opnieuw moet investeren in een matras.

Hoe u het beste een matras kunt kiezen is door naar een speciaalzaak te gaan en advies in te winnen. Een matras uitkiezen op basis van een plaatje of advertentie zorgt vaak voor teleurstellingen en wordt daarom afgeraden. Ligcomfort is erg persoonlijk en de “one size fits all” uitdrukking gaat helaas niet op. Bij de betere slaapspeciaalzaak heeft u de mogelijkheid om een matras uit te kiezen, dat aan al uw voorkeuren voldoet.

Een Pullman matras gaat tot 12 jaar mee. Deze levensduur geeft Pullman mee op voorwaarde dat het matras goed wordt onderhouden. Wat wordt daarmee bedoeld? Ventileer de slaapkamer en het matras na elke nacht. Zorg ook tijdens het slapen voor voldoende ventilatie door de roosters open te zetten. Draai het matras ook regelmatig, met een minimum van ééns per 1-2 maanden. U ontvangt op elke Pullman matras die u koopt 5 jaar volledige garantie.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste trends en ontwikkelingen