HILD_PM_Najaarsheader_2020

Slaapcomfort op hoog niveau

Visionair George Mortimer Pullman creëerde in 1865 het concept voor de unieke verende ondersteuning van de bedden in treincoupés die vandaag de dag nog steeds de basis vormt voor iedere boxspring.

Ongekend comfort

U zult merken dat een Pullman boxspring ongekend comfort geeft. Dit is te danken aan het Pullman pocketvering-interieur voor de vaste en verstelbare boxsprings. Beide interieurs veren over het totale bedoppervlak mee (dus ook de zijkanten). Bijkomend voordeel van deze constructie met open structuur is de uitstekende ventilatie van het bed. Het ambachtelijke handwerk en de hoogwaardige duurzame materialen zorgen ervoor dat een Pullman boxspring garant staat voor jarenlang aangenaam slaapcomfort. 25 jaar garantie is op iedere boxspring standaard.

Overzicht van onze boxsprings

Wat is een boxspring?

Een bed bestaat meestal uit enkele onderdelen die we samen een bed noemen. We onderscheiden een een bedbodem, een matras en het bedkader of bedframe, dat al dan niet voorzien is van een hoofdbord en of voetbord.

Een boxspring is technisch gezien enkel de bedbodem, al wordt heel vaak het hele bed, dus bodem, (topdek)matrassen en hoofdbord samen, ook als ‘boxspring’ bestempeld. De boxspring is simpel gezegd een doos met veren. Een bekleed onderstel, vaak in hout, voorzien van een bonell of pocketveren kern, dat wordt gestoffeerd met een meubelstof. Pullman boxsprings zijn altijd voorzien van een kwalitatieve pocketveren kern. De Pullman Silverline, Goldline en Original collectie zijn voorzien van een van zij tot zij of over de volledige breedte verend, pocketveren interieur. Op deze manier ontstaat er nooit een hard tussenstuk als twee boxsprings naast elkaar worden geplaatst.

Wat zijn de voordelen van een boxspring?

Een boxspring wordt ook wel ‘hotelbed’ genoemd. Vele hotels over de wereld hebben namelijk boxsprings in de hotelkamers. Ze kiezen zo voor een comfortabel slaapcomfort met een uitnodigende uitstraling. Boxsprings zijn meestal gestoffeerd met stof, kunstleder of zelfs echt leder.

Wat zijn de voordelen van een boxspring en waarom zou u een Pullman boxspring kopen? Onze boxsprings hebben allemaal een pocketveren interieur. Pocketveren geven uw bedbodem krachtige ventilatie-eigenschappen, zodat u beter slaapt en uw matras langer meegaat. U bepaalt zelf hoe u uw boxspring afwerkt. Zo kan u kiezen voor een combinatie met hoofdbord of een boxspring zonder hoofdbord. U kan de afwerking van het hoofdbord kiezen uit een uitgebreide stoffencollectie. Plaatst u het hoofdbord tegen een muur dan hoeft de achterkant niet noodzakelijk met meubelstof te worden bekleed. Wenst u het boxspring bed in het midden van de kamer te plaatsen, dan kan u de achterkant van het hoofdbord laten meestofferen.

Pullman boxsprings worden met zorg gemaakt in Nederland en zijn voorzien van hoogwaardige en duurzame materialen. Een sterk en massief vurenhouten frame vormt de stevige basis van uw Pullman boxspring. Als u kiest voor een elektrisch verstelbare Pullman boxspring dan kiezen we voor een massief stalen frame. Alle boxsprings in onze collectie kan u steeds naar wens samenstellen. Een brede waaier verschillende meubelstoffen is opgedeeld in verschillende kleuren en texturen, zo kan u de look van uw boxspring afstemmen op die van het interieur van uw slaapkamer. We werken de naden in de hoeken steeds af met een zadelstiksel. Dit fraaie dubbelnaaldsstiksel is extra sterk en weerspiegelt het Pullman vakmanschap.

Wenst u de Pullman boxspring bedbodem te verstellen aan rug en benen? Dan kan u kiezen voor de elektrisch verstelbare boxspring van Pullman. Deze boxspring is voorzien van een matrasremmende stof tussen de bodem en de matras. U kan de boxspring traploos en apart verstellen aan de rug en de benen. Pullman’s verstelbare boxsprings zijn standaard voorzien van een handbedieningslus en een radiografische (RF) handbediening.

1-persoons of 2-persoonsboxspring kopen

Pullman boxsprings kan u kopen in alle lengtematen en breedtematen. De meest gangbare afmetingen zijn: boxspring 120×200, boxspring 140×200, boxspring 160×200 en boxspring 180×200. Naast 2-persoonsboxsprings kan u ook kiezen voor 1-persoonsboxsprings in diverse afmetingen.
Een eenpersoonsboxspring is verkrijgbaar in de breedtematen 80 cm, 90 cm, 100 cm of 120 cm. Pullman boxsprings hebben een lengtemaat van 200 cm, 210 cm of 220 cm. U kiest een lengtemaat van uw Pullman boxspring best 20cm langer dan de langste persoon die het bed beslaapt.

Kan ieder matras gecombineerd met een boxspring?

Ja, u kan een Pullman boxspring combineren met alle matrassen uit de Pullman collectie. Dit kan een ongestoffeerd matras zijn of een gestoffeerde variant in combinatie met een topdekmatras. De keuze voor een witte uitvoering of een gestoffeerde uitvoering met topdekmatras hangt af van uw ligcomfortwensen. Een topdekmatras maakt uw ligcomfort soepeler en u zinkt daardoor wat dieper weg in de matrassen. Het gevoel van in de matras te passen gecombineerd met een bepaalde soepelheid is persoonlijk en kan u best rustig even uitproberen bij uw Pullman verdeler.

Uiteraard kan u ook combineren met een matras van een ander merk dat u al bezit. Het is in dat geval belangrijk dat de matras zich in een goede staat bevindt en u een goede ondersteuning kan bieden. Meestal worden matrassen met een pocketveren interieur gecombineerd met een boxspring echter dat is niet noodzakelijk. Als u een matras met een volle kern heeft die bestaat uit latex, koudschuim of visco-elastisch traagschuim dan kan u deze ook gebruiken. Het ligcomfort zal minder veerkrachtig zijn, echter daarom niet minder aangenaam als u hiervan houdt.

Hoe lang gaat een boxspring mee?

Een boxspring die volgens regels van de kunst werd gemaakt met kwalitatieve materialen, zoals uw Pullman boxspring, gaat meestal vlot twee matrassen of ongeveer 20 jaar mee. Wij weten dat het lang mee kan want we bieden u 25 jaar volledige garantie voor een mogelijke veer -en framebreuk van uw Pullman boxspring. Laat uw slaapkamer dagelijks goed verluchten! Gebruik goede matrasbescherming en ontstof uw boxspring regelmatig even met een zachte kleerborstel. Wist u dat er ook boxspringbeschermers bestaan? Die worden tussen matras en boxspring geplaatst en zorgen voor een extra vochtregulerende werking.

 

Schrijf u in voor de nieuwsbrief!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste trends en ontwikkelingen