Goldline Stapel

Afmetingen van matrassen

Een gezonde nachtrust vereist een goed matras om op te slapen. Echter hoe maakt u de keuze voor de correcte afmetingen van uw matras? Pullman biedt u de keuze uit een ruime selectie standaard maten, daarnaast voorzien we de mogelijkheid om de matras extra lang, extra breed of eerder extra kort of extra smal uit te laten voeren.

Hoe groot moet uw matras zijn?

Welke tips kunt u gebruiken om de juiste keuze te maken?

  • Geef elkaar de ruimte om te slapen. Heeft u een ruime slaapkamer? Dan kunt u het beste kiezen voor een bed dat groot genoeg is. Slaapt u alleen? Dan kunt u overwegen om een bed van 120 of 140 centimeter breed aan te schaffen. Slaapt u samen met een partner? Dan is een bed van 180 centimeter breed ideaal.
  • Wat is uw lichaamslengte? We adviseren steeds om een matras minimaal 20 centimeter langer te kiezen dan de langste persoon die op het matras slaapt. We doen dat bewust omdat u zo voldoende ruimte heeft om u uitgestrekt op het matras te kunnen leggen zonder dat uw voeten over de matrasrand steken. Ook uw hoofdkussen maakt deel uit van uw bed, ook hiervoor voorziet u dan voldoende ruimte.
  • Bent u of is uw partner een onrustige slaper? Dan kunt u het beste kiezen voor een extra ruim ligoppervlak en dus voor een breder matras. Zo geeft u uzelf en/of elkaar de nodige ruimte en kunt u ongestoord slapen.

Afmetingen van eenpersoons matrassen

Een eenpersoonsmatras is standaard 90x200, dat is de ideale breedte om als volwassene voldoende ruimte te hebben om te kunnen bewegen ongeacht of u op uw rug, zij of buik slaapt. Naast deze maat biedt Pullman u de keuze uit volgende afmetingen:

Afmetingen van tweepersoons matrassen

Als een ideale standaardmaat voor een eenpersoonsmatras 90x200 is, dan kunt u terecht afleiden dat de nieuwe standaard maat voor een tweepersoonsmatras geëvolueerd is naar 180x200. Tot eind jaren ’80 werden tweepersoons matrassen van 140x200 vaak gekocht. Echter mensen besteden meer aandacht aan de individuele slaapwensen en verkiezen bij het bouwen van een huis vaker grotere slaapkamers dan toen. Andere maten die Pullman u kan bieden zijn de volgende afmetingen:

Twee aparte eenpersoons matrassen

U kunt er ook voor kiezen om twee aparte eenpersoonsmatrassen in uw bed te gebruiken. Dit raden we aan als u en uw partner een ander ligcomfort wensen. U kunt dan twee matrastypes van dezelfde hoogte naast elkaar combineren, of binnen hetzelfde typte een andere matras hardheid kiezen. Bij de Pullman Silverline en Goldline collectie bieden we u de mogelijkheid om een zogenaamde ‘je t’aime-uitvoering’ te kiezen. Met deze uitvoering worden twee hardheden gecombineerd in een groot matras. Bent u of is uw partner gesteld op een ongestoorde nachtrust? Dan zijn twee aparte matrassen aan te raden omdat de beweging en die u of uw partner maakt tijdens de slaap minder voelbaar zullen zijn. Heeft u een elektrisch verstelbare bedbodem? Ook dan zijn twee aparte matrassen ideaal om de individuele instelling mogelijk te maken.

Twijfelaar

Een bijzondere afmeting is de zogenaamde twijfelaar matras. De maatvoering is of groter dan een gemiddelde eenpersoonsmatras of kleiner dan een gemiddeld tweepersoonsmatras. Ideaal voor als u wat meer ruimte wenst als u alleen slaapt. Of voor partners die graag heel knus in een kleiner tweepersoonsbed willen slapen. De maten 120x200, 120x210, 120x220, 140x200, 140x210 of 140x220 voldoen aan deze criteria.

Maak een afspraak

Twijfelt u of uw wel de juiste keuze maakt? Kom dan zeker eens langs bij een van onze Pullman dealers, maak een afspraak voor een deskundig en persoonlijk advies.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste trends en ontwikkelingen