Terug

Op zoek naar slaapkamer inspiratie? 5 tips om uw slaapkamer in te richten!

Een slaapkamer inrichten is een leuke en vooral zeer persoonlijke bezigheid. We helpen u graag met tips om een plekje te maken dat echt van u is. Of u nu de huidige slaapkamer wilt opfrissen of een nieuwe slaapkamer wilt inrichten, er zijn een paar belangrijke punten om rekening mee te houden als u een ruimte zowel visueel als functioneel aantrekkelijk wilt maken. Pullman geeft graag enkele tips om u te verzekeren van een heerlijke nachtrust:

Tip 1:

Investeer in een comfortabel bed: Het meest belangrijke meubelstuk in elke slaapkamer is het bed. En uiteraard raden we u stellig aan om te investeren in een kwalitatieve en comfortabele Pullman matras of complete Pullman boxspring. Denk zeker ook aan een ergonomisch hoofdkussen, een warm dekbed en heerlijk zacht bedtextiel.

Tip 2:

Kies voor rustgevende kleuren in het slaapvertrek: Kleuren hebben een invloed op de algehele sfeer van de ruimte. Om een rustgevende en ontspannen sfeer te creëren, kunt u kiezen voor zachte en neutrale tinten zoals ecru, groen of grijs. Deze kleuren zouden een kalmerend effect uitoefenen op de geest en het lichaam. Dus zijn ze een prima keuze voor een slaapkamer. Ook een vloerkleed kan kleur toevoegen aan de kamer, u kunt deze leggen aan het voeteneinde van uw bed of werken met twee vloermatten aan de zijkanten van het bed.

Tip 3:

Voeg natuurelementen toe: Breng de natuur in de slaapkamer en overweeg planten in de ruimte te plaatsen of gebruik natuurlijke materialen zoals hout, steen en wol als u decoreert. Er is wetenschappelijk onderzoek verricht naar de helende werking van stenen en kristallen, maar tot op vandaag is nog geen enkel bewijs van enige helende werking gevonden. Gelovers denken dat Malachiet het lichaam beschermt en zuivert en deze steen wordt daarom soms als amulet bij jonge baby’s gebruikt. Van Seleniet wordt beweerd dat het een kalmerend en rustgevend gevoel zou geven. Wetenschappelijke bewijzen zijn er niet, maar geef toe, het kan ook gewoon een heel mooi decoratief element zijn.

Tip 4:

Voeg opbergoplossingen toe: Een rommelige slaapomgeving kan een bron van stress zijn. Zorg dus voor voldoende kastruimte om alles wat u in de slaapkamer bewaart georganiseerd en uit het zicht te leggen. Denk aan een kleerkast, commode, legkast en nachtkast? Plaats eventueel een mooie stoel om handig van schoenen te wisselen of overweeg een bedbank die u fraai mee laat stofferen met uw boxspringbed.

Tip 5:

Gebruik licht in uw voordeel: het juiste licht kan een groot verschil maken in het gevoel dat u heeft als u in bed ligt of de kamer betreedt. Zacht, dimbaar licht is ideaal om een relaxte sfeer te creëren. Helder en eventueel ook dimbaar licht in de buurt van het bed is praktisch, zoals op het nachttafeltje of aan het hoofdbord. Zo kunt u gemakkelijker een boek lezen bijvoorbeeld, een ideaal slaapritueel trouwens.

Met deze tips in het achterhoofd kunt u een slaapkamer omtoveren in een plek waar u graag wil zijn voor een heerlijke nachtrust. Succes!

Boxspring Pullman Madison

Heeft u een vraag of wilt u meer advies ontvangen?

Vind een winkel bij u in de buurt

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste trends en ontwikkelingen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste trends en ontwikkelingen