Terug

Slaaphouding

Bijna iedereen weet wel in welke slaaphouding ze de slaap het best kunnen vatten, echter wist u ook dat we tot wel 40 keer per nacht bewegen en zelfs wisselen van slaaphouding? Ons lichaam blijft in beweging terwijl we slapen. Vraagt u zich af wat nu een goede slaaphouding is? En wat nu het best is voor uw gezondheid? Dan geven we graag een extra woordje uitleg.

Welke slaaphouding is het best voor u?

Drie houdingen die het meest voorkomen tijdens de slaap zijn: zijlig, ruglig en buiklig. Aangenomen wordt dat slapen op de rug de beste slaaphouding is, omdat de wervelkolom op die manier in een neutrale positie blijft. Ook slapen op de zij is gezond, zeker als u last heeft van slaapapneu want in zijlig worden uw luchtwegen gemakkelijk vrijgehouden.

De beste slaaphouding bij lage rugpijn?

De wervelkolom vertoont een lichte S-vorm in ruglig en vertrekt van een redelijk zware basis aan de heupen naar een lichtere structuur ter hoogte van hals en nek. In zijlig oogt de wervelkolom recht en steken schouders en heupen links en rechts duidelijk verder uit. Daarom worden Pullman matrassen voorzien van ergonomische zones. Zo geven we uw rug steeds de juiste ondersteuning, ongeacht of u slaapt in ruglig of zijlig.

Naargelang uw lengte en gewicht passen we de hardheid van uw matras aan en blijft de ondersteuning steeds in balans. Wanneer bedbodem en matras uw lichaam goed ondersteunen, weet dan dat het hoofdkussen het sluitstuk vormt. Uw kussen biedt ergonomische ondersteuning aan uw hals en hoofd en als het correct ligt worden ook uw luchtwegen vrij gehouden en wordt zo de kans op snurken sterk verkleind.

Pullman Silverline Matras model

Wat met buikslapen?

Slapen op de buik kan leiden tot nek- en rugpijn omdat nek en rug in een onnatuurlijke positie worden gemanoeuvreerd. Buikslapers trekken daarom vaak een van beide benen omhoog, zo belandt het lichaam in een houding tussen buik en zijlig. Vaak ligt de oorzaak van buikslapen aan de keuze voor een te harde matras. Omdat schouders en heupen te weinig kunnen wegzinken, neemt u de slaaphouding in buiklig aan. Echter slaapt u prima op uw buik en heeft u nergens last van? Dat kan! Zorg dan wel voor een iets lager hoofdkussen, zo worden nek en hals minder belast.

Conclusie

Neem dus even de tijd om bodem, matras en hoofdkussen af te stemmen op uw lichaam en uw comfort wensen. Het helpt om gezonder te slapen en eventuele pijn of ongemak sterk te verminderen. Hulp nodig bij het zoeken van de beste slaaphouding voor uw rug? Onze Pullman dealers maken heel graag tijd voor u!

Heeft u een vraag of wilt u meer advies ontvangen?

Vind een winkel bij u in de buurt

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste trends en ontwikkelingen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste trends en ontwikkelingen