Terug

Pocketveermatras: de voorziener van een heerlijke nachtrust

Pocketveermatras: wat is het eigenlijk?

Pocketveermatrassen zijn zeer comfortabele matrassen die bestaan uit afzonderlijke metalen veren. Deze veren bevinden zich in zogenaamde ‘pockets’ (zakjes). Deze pockets zijn gemaakt van katoen of ‘non-woven’ materiaal. De veren worden aan de boven- en onderkant afgedekt met een zachte laag schuim. Dit schuim varieert van polyesther en koudschuim, tot latex of traagschuim. Bij de pocketveermatrassen van Pullman worden de veren afgedekt met drie verschillende schuimlagen. Deze lagen worden gemaakt van natuurlijke materialen; wol, zijde en katoen. De schuimlagen zijn medeverantwoordelijk voor het ligcomfort en zorgt dat het lichaamsgewicht gelijkmatig over het pocketveringmatras wordt verdeeld.

Alle veren in de pocketveermatras functioneren onafhankelijk van elkaar; elke veer is erop gericht om je te voorzien van een optimale ondersteuning en een zeer comfortabele ligging. Om je van die extra comfort te voorzien, is de pocketveermatras verdeeld in verschillende comfortzones. De veren zorgen voor stevigheid door middel van tegendruk. Die tegendruk verschilt per comfortzone; de matras is dus niet overal even stevig. Bij je heupen bijvoorbeeld, beoefenen de veren meer tegendruk dan bij je schouders. Het matras reageert dus op de drukverdeling van je lichaam en beweegt makkelijk mee met je lichaamsbeweging.

Pullman Goldline boxspringset

Wat je niet zo snel zou denken, is dat deze drukverdeling niet hetzelfde is voor mannen en vrouwen. Vrouwen hebben over het algemeen bijvoorbeeld bredere heupen dan mannen. Stevigheid bij de heupen is dan ook minder nodig bij de vrouwen dan bij de mannen. De drukpunten van de matras verschillen dus bij mannen en vrouwen. Uiteraard is dit ook afhankelijk van het gewicht.

Bovendien bevinden zich rondom de veren veel open ruimtes, waardoor warme lucht en vocht makkelijk en snel afgevoerd kunnen worden. Het bed blijft dus lekker fris en fruitig!

Alles op een rijtje

Om je een handje te helpen, hebben wij de voordelen van een pocketveermatras in een rijtje gezet:

Net zoals alle andere matrassen, heeft zo’n pocketveermatras ook zijn aandachtspunten:

De unieke Pullman pocketveermatras

Pullman vindt het belangrijk dat je uitgerust en vol energie wakker wordt. Wij willen je het gevoel geven dat je alles aan kan. Dit gevoel vervolmaken wij voor je door middel van onze beroemde op maat gemaakte pocketveermatrassen. De pocketveermatras van Pullman valt op enkele unieke punten te onderscheiden van de originele pocketveermatras.

Bij de Pullman pocketveermatrassen zijn de individuele veren aan de boven- en onderkant steviger dan in het midden van de veer. Daardoor blijft het matras stevig, onafhankelijk van het gewicht dat zich erop bevindt. De pocketveermatras voorziet je van een individuele ondersteuning op maat. Jouw vraag naar extra comfort wordt optimaal vervuld. Daarnaast bevinden zich aan de boven – en onderkant van de veer nog eens drie verschillende lagen van de beste natuurlijke materialen.

Silverline en Goldline collectie

Wij bieden je graag verschillende keuzes, zodat je een grotere kans hebt om een pocketveermatras te vinden dat bij je past. Onze pocketveermatrassen zijn verdeeld in twee collecties: de Silverline Collectie en de Goldline Collectie.

De Silverline Collectie bestaat uit het originele Pullman pocketveermatras met aan de boven – en onderkant meer stevigheid dan in het midden.

Bij de Goldline Collectie zit er nog een extra spiraalveer door de veer heen. Niet alleen zorgt dit voor extra stevigheid; het maakt het ook mogelijk dat het matras tijdens het draaien en bewegen nog steeds tegendruk biedt en dus stevig blijft.

Onze Pullman boxsprings zijn ook voorzien van onze pocketveermatrassen!

Heeft u een vraag of wilt u meer advies ontvangen?

Vind een dealer bij u in de buurt

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste trends en ontwikkelingen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste trends en ontwikkelingen